Nieuwsbrief februari 2020

ZONNEJEUK

Negentwintig halen, achtentwintig betalen. Dat is eenmaal in de vier jaar de reclameslogan van het schrikkeljaar. Het is dit jaar toch al bijzonder, die twintig twintig. En dan nu ook nog eens dat dagje extra.
Een goed begin dus van de nieuwe maand. En van de Nieuwsbrief die daar bij hoort. En eventjes nog en dan begint ons zestiende seizoen. En nu met al meer dan honderd boekingen en uitzicht op rap wat meer.
Het zijn natuurlijk enigszins onnozele feitjes. Voor cijfertjesmensen leuk, maar voor de meesten is het veel belangrijker dat het gevoel goed zit. Verlengde dagen, meer licht in het verschiet, langere zonnedagen en kortere schaduwen. Kriebels die, nauwelijks nog zichtbaar, er toch zijn. Prettige hindertjes, voorjaarsvlindertjes. Zo’n zin in er even uit als straks het voorjaar losbarst als heraut van de zomer. Een sterker wordende boekingsdrift. Regelen dat het dan kan, die reis naar Zuidoost Europa, naar dat grote eiland, dat kleine dorp aan die weidse zee.

Ga lekker genieten van deze Nieuwsbrief, als je thuisgekomen, de regen hebt getrotseerd, even in zonnige sferen wilt verkeren. Wij van Villa Mertiza en Aleikos Panorama beginnen langzaamaan te wennen aan een naderend vertrek naar onze zomerzonbestemming. Het duurt nog wel even, maar ook niet echt lang meer. Vooruitzien, ook met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. En dan op een dag inpakken en terugwezen op het honk, dat graag de deuren en ramen weer zal openen voor naar zon verlangende vakantiegasten.
Jawel, het begint ook bij ons te kriebelen. ZONNEJEUK!

En wellicht krijg je dat ook bij het zien van dit korte promotiefilmpje van de makers van ‘Discover on Foot’, die ook het drietalig wandelboekje over Mirtos hebben geproduceerd. Het is in Mirtos te koop, ondermeer bij ons, voor maar € 8,50.

De foto is van Angela Sturmayr. Regenboog, nieuwe hoop. Angela, bedankt.

Griekenland 2020. De ideale zonbestemming

Het lijkt, alsof Griekenland de dip van vorig jaar te boven gaat komen. Volgens de laatste berichten neemt het aantal boekingen naar Griekenland toe. Turkije daarentegen loopt achter in verhouding tot vorig jaar. Nu kan dat allemaal nog wel veranderen. Vakantie is emotie. En de vakantieganger laat zijn gevoel graag spreken. Wij gaan het zien. Onze boekingen lopen goed. Wij zijn goed op weg.
Het heeft ook te maken met onrust elders, als Griekenland goede vorderingen maakt. Menig toerist wil weten of het land van bestemming veilig is. Er rust heerst. En dat is zeker in Griekenland het geval.
Een goede afbeeldingen hebben wij gevonden. Het betreft het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse zaken, aangaande Griekenland. Geen bijzondere veiligheidsrisico’s.
Van Krentenbol tot Kreta veilig.

ZOOVER GOLD AWARD

Het ging een beetje raar. Onze goede Nederlandse collega’s van Zorbas Beach in Kokkini Chani konden wij enkele weken geleden van harte feliciteren met hun Zoover Gold Award. Die felicitatie ging gepaard met enige teleurstelling bij ons, dat wij dit jaar niet in de prijzen waren gevallen. Dat landde natuurlijk vanzelf, zodat we gewoon lekker doorgingen. Onze verbazing was dan ook groot, toen wij afgelopen week, een week na de officiële bekendmaking van de 32 winnaars in Griekenland, alsnog in de gaten kregen, dat wij, onverwittigd, toch een prijs hadden verdiend. Blijkbaar waren wij over het hoofd gezien.

Dus… Villa Mertiza is met een gemiddelde van 9.2 winnaar van de ZOOVER GOLD AWARD 2019. Hoera, hoera, hoera. Vorig jaar, 2018 waren wij er niet bij, omdat wij niet genoeg beoordelingen hadden ontvangen. Wel in 2017. Stiekem zijn wij ook trots, dat wij de enige accommodatie zijn in Mirtos en de verre omtrek met de gouden prijs.

Wij willen alle gasten die hun beoordeling hebben gegeven aan Zoover, heel, heel hartelijk bedanken. Jullie brachten ons deze winter een prachtig zonnetje!!

DE MERTIZA 3 HERDRUK

Eind van het vorig seizoen was de gehele oplage van ons magazine op. Navraag rond herdruk leverde een gigabedrag op, dat wij dan moesten bijbetalen. Gelukkig hielp vormgeefster Esther ten Wolde ons met een geweldige tip: Een drukkerij, die aanmerkelijk voordeliger was. En naar nu blijkt, ook net zulk goed drukwerk aflevert. En zodoende is er weer een voorraad.
PAS OP:
Het is dus exact dezelfde Mertiza 3, qua inhoud en vorm. Heb je hem nog niet? En wil je graag een exemplaar? Mail dan even en vraag hem aan met je adres erbij. Dan wordt hij GRATIS thuisbezorgd.
info@mertiza.com

BESTRATING, DE TWEEDE RONDE

Na de feestdagen nam het tweede gedeelte van het bestratingsplan een aanvang. Komend uit de richting Tertsa, wordt er vanaf de dorpsingang in hoog tempo naar het centrum toegewerkt. Jurrie maakte enige foto’s.

MIRTOS TRAVEL BIEDT EEN
ZEER GOED VERZORGDE SINGLEREIS NAAR MIRTOS ZUID KRETA

Met persoonlijke aandacht en zorg

28 juni – 5 juli 2020
€ 849,- p.p.

WANNEER?

Ook in 2020 bieden wij georganiseerde vakanties aan voor alleen gaanden. Een pracht vakantie, waarin je gewoon jezelf kunt zijn. Je kunt er op sommige momenten alleen op uit gaan en er zijn momenten dat je samen optrekt.
Wij hebben een programma samengesteld, waarbij je een deel van Kreta ontdekt, dat wat minder bekend is, maar zo de moeite waard. Boeiend en leuk om samen te doen. Voor sommige excursies kun je je opgeven en een paar andere zijn bij de prijs inbegrepen.

Je vakantie vindt plaats in Mirtos, een kleinschalig dorpje aan de zuidkust van Kreta. Je kunt er luieren op het strand, maar ook actief zijn. Wandelend de omgeving verkennen, of een dag een fiets meenemen. Kuieren op de boulevard, winkeltjes kijken of een terrasje pikken. Mirtos leent zich er prima voor.

Wij ontvangen je graag in Villa Mertiza. Door gasten gewaardeerd met een Zoover Gold 9.4. Ook kleinschalig. De onderkomens liggen rondom een tuin met een prettig terras, waar je andere vakantiegangers zult tegenkomen, maar je kunt je ook lekker terugtrekken in je studio. Mertiza heeft comfortabele bedden.
Het team van Villa Mertiza staat bekend om zijn service en persoonlijke aandacht, waar nodig.
Wij halen je op van de luchthaven van Heraklion en brengen je natuurlijk ook weer veilig terug. Die week ben je volop onze gast, samen met de andere deelnemers aan de reis.

Wij hebben een reis in juni gepland.
De exacte data hangen af van de vluchten. Je kunt ons een mailtje sturen, dat je in principe wel oren hebt naar deze reis. Wij houden je dan op de hoogte.

Aankomst op Heraklion, transfer naar Villa Mertiza en welkomstdrankje in de tuin. ’s Avonds een gezamenlijk diner in één van de restaurants in Mirtos
Na het ontbijt wordt in de tuin het programma van de week uitgelegd
De reis gaat naar de wijnmakers van Lyrarakis. Hun kelder staat in een prachtig heuvelachtig gebied. Het doet bijna Frans of Italiaans aan. Daar beleef je een wijnproeverij, gepresenteerd door een van oorsprong Nederlandse dame, Joke Lyrarakis. Daarna gaan we wat verderop aan de picknick. Kleden op de grond, onder een schaduwrijke boom met een prachtig uitzicht.
Er wordt een excursie aangeboden naar een vrouwenklooster voorbij het dorp Malles. Vrouwenkloosters zijn ver in de minderheid. Daarom is het bijzonder om daar te worden rondgeleid.
Daarna zijn we te gast in het bijzondere kruidenrijk van Stefanos. Hij maakt er onder meer tincturen en crèmes. Zijn tuin ligt in het hooggelegen bergdorp Anatoli. De gastheer vertelt over bloemen en kruiden, die op Kreta voorkomen. Daarvan komen er 200 soorten alleen op het eiland voor.

Lekker overdag voor jezelf en ’s avonds een gezamenlijke borrel met bijzondere hapjes. Die worden in Griekenland meze genoemd.

Kalami is een verlaten dorp. Een beetje spooky. Je krijgt er een kleine rondwandeling en hoort, waarom er hooguit nog tien mensen wonen. Daarna wordt er afgedaald naar het kustdorpje Tertsa, waar je heerlijk kunt lunchen, bij de prijs inbegrepen en luieren op een ligbed. Daarna kun je al wandelend langs de prachtige kustweg naar Mirtos. En anders word je per auto teruggebracht.

’s Avonds is er een gezamenlijk afscheidsdiner in één van de restaurants in Mirtos

Transfer naar de luchthaven.

Wil je graag wat langer blijven? Bijboeken is mogelijk. Wij geven je graag een offerte daarvoor.

ALGEMENE INFORMATIE EN VOORWAARDEN

De vlucht wordt verzorgd door Corendon Dutch Airlines.

Als je dit arrangement boekt, wordt er een aanbetaling van € 100,- gevraagd. Zeven weken voor aanvang van de reis ontvangen wij graag de rest van het totale bedrag van het arrangement. Een week voor je op reis gaat, ontvang je de tickets per e-mail.

Voor je vlucht heb je een geldig paspoort/geldige ID-kaart nodig. Check dit vroegtijdig.

Van de deelnemers aan het arrangement wordt gevraagd een reisverzekering en een annuleringsverzekering af te sluiten. Heb je deze niet, dan kunnen wij dat eventueel voor je regelen. Een annuleringsverzekering moet tot zeven dagen na boeking worden geregeld. Heb je vragen daarover? Mail ons dan gerust.

Het gehele arrangement wordt geregeld door Mirtos Travel, een onderdeel van Villa Mertiza. Wijzigingen in vluchttijden zijn mogelijk. Dat ligt buiten de verantwoordelijkheid van Mirtos Travel. Wel word je door Mirtos Travel uiteraard geïnformeerd, als er onverhoopt een wijziging is doorgevoerd.

De arrangementen gaan door met een aantal deelnemers van minimaal 8 en maximaal 12 personen

De kosten van het arrangement bedragen € 849,-

Wat is inbegrepen?

  • Vlucht inclusief 20 kg ruimbagage en 7 kg handbagage.
  • Transfers Heraklion – Mirtos v.v.
  • Onderkomen in een studio in Villa Mertiza
  • Tussenschoonmaak na 3 of 4 dagen. Wissel van linnengoed
  • 7 x ontbijt
  • 2 x diner, waarbij de drankjes exclusief zijn
  • 1 x dagexcursie met wijnproeverij en picknick, zie dag drie

Niet inbegrepen

  • Excursies Vrouwenklooster/kruidentuin en Kalama/Tertsa. beide € 35,- per persoon
  • Drankjes bij het eten, behalve water
  • Reis- en annuleringsverzekering. Deze zijn verplicht

Vragen:

Stuur ons een mailtje, info@mertiza.com of bel ons op 0030-6932735224

Boekingen:

Heel eenvoudig via het bekende reserveringsformulier, of op www.mirtostravel.com of www.mertiza.com

EN MEER SPECIALE WEKEN:
Maak de Paasdagen mee. Grieks Pasen is 21 april. Kom een weekje voor dat weekend naar Griekenland en beleef dan dit bijzondere feest. Wij hebben nog plek.

TWEE WANDELWEKEN IN 2020

De Wandelweek in april is elk jaar een succes. Angela en Bjern staken de koppen bij elkaar, om er volgend jaar ook een in het najaar te organiseren. Eind oktober heeft immers ook een bijzondere sfeer. Beide programma’s staan inmiddels online en kunnen per direct geboekt worden.

In 2020 is Angela Sturmayr wederom jouw gecertificeerde gids. Zij brengt je naar onbekende plekken en zorgt voor bijzondere ontmoetingen. Zij kan je alles vertellen over de natuur en de cultuur op Kreta. Door haar meertaligheid – waaronder Grieks en Nederlands – brengt ze jou gemakkelijk in verbinding met de plaatselijke bevolking.

De wandelingen voeren je door bijzondere landschappen, langs indrukwekkende vergezichten en naar schilderachtige dorpjes.

Daarnaast maak je ook kennis met enkele bijzondere mensen. Hun passies zijn bijvoorbeeld de oorspronkelijke eetgewoonten op het eiland en de kwaliteit van de locale olijfolie.

Katerina Sakellaropoulou is nieuwe Griekse president

22 januari 2020

Katerina Sakellaropoulou is door een grote meerderheid van het parlement gekozen als nieuwe president van Griekenland. Ze is de eerste vrouwelijke president van Griekenland.
In de eerste stemronde steunden 261 van de 300 parlementariërs de kandidatuur van het voormalige hoofd van de Griekse Raad van State. Leden van regeringspartij Nea Dimokratia, oppositiepatij Syriza en de centrum-linkse Beweging voor Verandering (KINAL) stemden voor Sakellaropoulou. Er was geen tegenkandidaat.
“Ondanks het feit dat het ambt van president ceremonieel is, moest de keuze de vernieuwing van Griekenland weerspiegelen en een venster openen naar de toekomst”, lichtte premier Kyriakos Mitsotakis vorige week zijn keuze voor Sakellaropoulou toe.
Sakellaropoulou is geen lid van een politieke partij. De laatste Griekse president die geen politicus was, was Christos Sartzetakis die diende tussen 1985-1990 en was voorgedragen door Andreas Papandreou. Sartzetakis was de onderzoeksrechter bij de moord op de linkse politicus Grigoris Lambrakis en verwierf internationale bekendheid door de film ‘Z’ van Costa Gavras over deze zaak.
Sakellaropoulou wordt gezien als progressief. Ze is onder meer gespecialiseerd in milieurecht en schreef daar diverse wetenschappelijke artikelen en boeken over. Ook was ze voorzitter van de tuchtraad van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
De 63-jarige Sakellaropoulou begint haar termijn van 5 jaar op 13 maart, wanneer de termijn van de zittende president Prokopis Pavlopoulos afloopt.

GRIEKS KOKEN MET KINDEREN

door Siemon

Op 24 januari toog ik per trein met een boodschappenkarretje naar Utrecht en daarna met de tram door naar Vreeswijk.

Ik was uitgenodigd om in het Fort Vreeswijk, het buurthuis van Vreeswijk, een kookworkshop Grieks koken te geven. In samenspraak met vriendin Monique de Beer, hadden we gekozen voor het maken van mezedes. De kleine Griekse hapjes waren bij uitstek geschikt voor groepjes van 2 kinderen en een vrijwilligster.
Het project in Vreeswijk, de wereldkeuken, geeft autochtone inwoners van Vreeswijk de kans om met de kinderen gerechten te maken uit “hun” keuken. Dit kan weer een opstap zijn om het buurthuis laagdrempelig te maken voor de nieuwe Vreeswijkers en mee te doen aan activiteiten.
Het project “De wereldkeuken” had net een aantal dagen daarvoor een Award, kern met pit, gewonnen van de provincie Utrecht.
Nou ben ik geen nieuwe Vreeswijker en geen allochtoon, maar toch vond men het daar leuk om een gast kok te hebben die voldoende kennis heeft van de Griekse keuken.
Zo hebben we van te voren allerlei recepten uit De Mertiza 3 en andere recepten uitgekozen, boodschappenlijstjes gemaakt en de bereiding van de gerechten op papier gezet.
Het was een mooie ruimte met een goede keuken, voldoende tafels en enthousiaste vrijwilligers.
En niet te vergeten 10 kinderen vanaf 10 jaar die soms voor het eerst, soms vaker hadden meegedaan aan een workshop.
We hebben eerst de meest bewerkelijke recepten op een flap-over geschreven, om de volgorde te maken en groepjes met een vrijwilligster samengesteld en toen aan de slag gegaan. ’t Was niet altijd makkelijk om de recepten te volgen, maar vragen staat vrij en de tips hoe te werk te gaan, werden enthousiast opgevolgd.
Na ongeveer 2 uur waren de meeste recepten klaar; helaas konden we niet alles maken, maar 10 gerechten bleken ruim voldoende om ieder een heerlijk bord mezedes voor te schotelen.
En aan het eind was er nog een traktatie vanwege de prijs die men gewonnen had; heerlijke baklava!

 

GIANNIS SPEELT
En nu we het toch over kinderen hebben, niet alleen koken, maar ook muziekspelen. Sommige hebben veel talent. Het jongetje in dit filmpje is Giannis Tsapinos en hij speelt geweldig mooi op zijn bouzouki. Het zingen? Beoordeel zelf maar.

VERLANGEN EN GROETEN

Mirtos telt zo’n goede 600 inwoners. Dat is niet heel veel natuurlijk. En daarom ken ik de meesten in ieder geval van gezicht. En met namen kun je gokken. Als het geen Giannis is, dan is het misschien wel een Michalis of een Kostas. En de dame heet waarschijnlijk Maria en anders Katherina of Despina. Als ik iemand tegenkom in Dorpsstraat ons Dorp dan hoef ik niet veel te gokken. Dat is nu eenmaal met een dorp. En zeker in Griekenland, waar de nieuwgeborenen de naam krijgen van opa of oma. Heet de kleine krijser Stathis, dan kun je opa, of een van de twee opa’s ook als Stathis begroeten. Moet je wel weten of de babyboy de eerst geborene onder de (nog te verwachten?) broertjes is. Ja, ik ga, voor ik het te ingewikkeld maak, hiermee maar stoppen. Terug naar Mirtos en zijn ruim 600 inwoners.
Het knusse dorp van de Lybische Zee. Omdat het zo klein is, groet je er iedereen. Dus niet star aan iemand voorbij lopen. Dat hoort niet. Dat doe je niet. Afgelopen jaar, toen ik niet geheel in orde was, had ik ook geen behoefte om iedereen een ferme Jassou toe te roepen. Zelfs fluisteren stuitte bij mij op tegenzin. Ik kon, als ik wist dat ik iemand zou tegenkomen, rustig een straatje omlopen. Een blokje zelfs. Maar dat is niet mijn natuur van nature. Ik ben van huis uit nog net geen wuivende majesteit, maar het scheelt niet veel. Ik ben in wezen groetgraag. Want ik hou van het dorp, ik mag de mensen graag, op een enkel tiepje na. Ik voel mij verbonden met de mededorpeling.
Ja, maar je bent toch een vreemdeling zeker, die verdwaald is zeker… Nee, dan ben ik niet. Niet meer. Allang niet meer. Als je zoals ik, wij, nu in 2020 al 15 jaar in Mirtos wonen, horen wij er gewoon bij. Zelfs zo gewoon, dat wij bij lokale verkiezingen mogen stemmen op onze favoriete bestuurder. Nee, landelijk niet. Maar daar kunnen zij het zonder ons ook prima af. Wij hebben immers vanaf volgende maand een vrouwelijk president in het land. Maria Sekellaropoulos. Dat hebben ze goed gedaan. Zonder algemeen te stemmen zelf.
Voor vele officiële papieren moeten we een agglootje verder. De grote stad. Ierapetra. Zo rond de 22.000 inwoners. Daar hoef je niet iedereen te groeten. Doe je dat wel, dan ben je al heel snel de dorpsgek van Ierapetra. Maar leuk is wel, dat je daar ook menig persoon tegenkomt, die je kent. Meestal van gezicht, soms ook van naam. Tja, zo groot is de stad nu ook weer niet. Even iets anoniemer rondhuppelen, afgerond door een puike cappuccino tegenover het opgekalefaterde politiebureau en dan snel weer de bekende 14 kilometer naar Mirtos rijden. Niet mijn favoriete route, want o wat zijn die eerste 7 kilometer saai. Bepaald geen architectonische kunstroute tussen kassen en kadavers. Maar dan, plotsklaps, ontvouwt zich de prachtige natuur als een inleiding, zeg maar rustig voorspel op de grote liefde, Mirtos. Waar ons huis staat te turen over zee en ons hotelletje staat te glimmen in de warme zon.
Ja!!! Ik overdrijf. Natuurlijk overdrijf ik. Maar dat heb ik vaker als de eerste heimweegolfjes onze Almeerder flat binnenklotsen, vervoerd door een regen of hagelbui, zoals vandaag. Dan rij ik soms, gewoon in gedachten richting Mirtos. Soms op een Oostenrijkse sneeuwglibberpad of een route langs Italiaanse bloesemvelden. Soms van Viannos naar Mirtos en dan op het laatst Mirtos, daar beneden aan de kust. Dan heb ik vreselijke zin om weer naar huis te gaan. De auto voor Mertiza te parkeren om alles uit te laten en dan… diagonaal door het dorp te lopen met wel honderd ‘weesbegroetjes’. Vragen hoe de winter was, vragen hoe het seizoen zal zijn. Hoe het met de gezondheid gaat, nu ik volgegeten met warme winterkost en zoetgekauw, zwaarder ben dan ooit…
Nou, dat dus.
Ik wens iedereen een mooie februarimaand met een extra dag om naar Mirtos aan Zee te verlangen.
En weet dan, dat Siemon daar best iets aan kan doen….

 

Dit was een favoriet tijdens de kookworkshop in Vreeswijk
Leuk om met kinderen of kleinkinderen te maken voor een buffet of bij de barbecue.
Dus vandaag een recept voor kids en ouder…

Pastasalade uit Mirtos met kip

Ingrediënten voor de salade:

2 kipfilets
500 gram vlindermacaroni
1 middelgrote marouli sla
2 middelgrote tomaten
1 grote wortel of 2 kleine
1 kleine komkommer
3 lente-uitjes
Zout of een bouillonblokje

voor de saus:

5 eetlepels mayonaise
1 ½ eetlepel mosterd
1 ½ eetlepel ketchup
wat azijn en een scheut olie

Bereiding:

Bak de kipfilets in wat olijfolie met zout en peper. Eventueel wat laten nagaren in de een ovenschaal met wat folie er boven op en laat ze wanneer ze gaar zijn afkoelen.
In kookwater wat zout ( of bouillonblokje) toevoegen en de vlindermacaroni beetgaar koken.
Giet de pasta af en laat het afkoelen in een teiltje
Zijn de filets eenmaal afgekoeld ga ze dan in reepjes snijden en in een schaaltje doen.

Snijd de marouli sla klein in reepjes en doe het bij het teiltje met de pasta.
Snijd dan de tomaten in niet al te kleine stukken en voeg die bij de sla.
Schil de komkommer en snijd hem in de lengte 2 x doormidden en vervolgens in blokjes.
Snijd vervolgens de lente-uitjes in ringetjes. Rasp de wortel in reepjes en doe dit er daar heen.
Voeg komkommerblokjes en uienringetjes toe aan de salade. Zo ook de pasta en kipreepjes.
Doe er wat azijn, zout en een flinke scheut olijfolie over de salade.
Schep het met de handen goed door elkaar.

Doe vervolgens de mayonaise, ketchup, mosterd, azijn en olie in een kom en mix het door elkaar.
Giet dit vervolgens over de salade en spatel het door elkaar.

Eet smakelijk ! Kali órexi !

 

PS. Eventueel wat diepvries doperwtjes in het kookwater doen, bij de pasta.
Je kunt er ook wat reepjes gebakken spek doorheen doen, kruiden en een blikje mais.

En tenslotte

Het Metropole Orkest is het meest veelzijdige in de hele wereld. Zij vallen regelmatig in de internationale prijzen. Onlangs nog een Grammy. De zoveelste.

In 1995 zaten wij op het puntje van onze stoel, toen wij keken en luisterden naar dit orkest als begeleider van Jorgos Dalaras, die een eerbetoon zong aan Mikis Theodorakis. Toen al een man op leeftijd. Wij hebben het concert vanuit Athene op video opgenomen en heel veel afgeluisterd. Heimwee naar Griekenland, naar al die mooie jaren op ons eiland. Let ook op Dick Bakker, toen vaste dirigent. Bepaald geen soepele danser, maar wat heeft hij er een plezier in.

Deze Nieuwsbrief sluiten we af met dit concert.
Tot de volgende maand

opbouw en onderhoud Cyber Shrimp © auteursrecht 2020  Villa Mertiza

VOORJAARSVAKANTIE 2020

VAKANTIE IN APRIL, OOK TIJDENS GRIEKS PASEN
VLUCHTEN VANAF € 220,- RETOUR

EN WIJ HEBBEN EEN EXTRA APRIL KORTING IN
VILLA MERTIZA EN ALEIKOS PANORAMA

MIRTOS, SUB TROPISCH KLIMAAT!

INFORMATIE
Info@mertiza.com
06-52405845 of 0030-693 2735 224